Wie zijn wij

Profiel Gelders Gemengd Koor (GGK)

Het Gelders Gemengd Koor is het best te omschrijven als een ‘ouderenkoor’. De gemiddelde leeftijd ligt rond de zeventig jaar (het jongste lid is 60 jaar, het oudste lid 87). Het GGK heeft op dit moment 40 leden. 

Wij repeteren op de maandagavond in de Bronkerk in Ugchelen van 19.45 – 22.00 uur, onderbroken door een koffiepauze. 

Het GGK zingt een internationaal en breed repertoire: licht klassiek zoals Gloria van Vivaldi, La Gitana uit Ill Trovatore van Verdi en de Bacarolle van Hoffmann; populair zoals ABBA, de Beatles en Queen; musical/film b.v. uit Belle en het Beest en uit Ja zuster nee Zuster. Maar ook volksmuziek, liedjes uit Nederland, Engeland en de Balkan. De voorkeur gaat daarbij uit naar de meer bekende liedjes die goed in het gehoor liggen en die voor wat betreft het instuderen en zingen ‘technisch’ niet te moeilijk (en passend bij het koor) zijn. Het instuderen is mogelijk met MP3 bestanden van de muziekstukken te vinden op de website. 

Het GGK staat sinds maart 2019 onder leiding van Julia Scepanovic. Een dirigente met een Servische achtergrond en met internationaal bekende en erkende kwaliteiten (http://www.julias.info/). 

Het GGK verzorgt, al dan niet in samenwerking met een ander koor of muziekvereniging, één à twee concerten op jaarbasis. Daarnaast treedt het koor enkele keren per jaar op in een verzorgingshuis of verpleeghuis. 

De sfeer binnen het koor is informeel en gezellig. Hieraan hechten we veel waarde. Dit komt vooral tot uiting voorafgaande aan de repetitie, tijdens de pauze, na afloop van de repetitie, tijdens de twee wekelijkse borrel en tijdens de kooractiviteiten en kooruitjes. 

Nieuwe leden zijn van harte welkom! U kunt vrijblijvend kennismaken op de repetitie-avond om mee te komen zingen, te luisteren of de sfeer te proeven. De koffie proeft u op onze kosten. Voor meer informatie kunt u terecht bij 

Bianca ter Molen (secretariaat) 

Tel.: 055-5218018 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.