Dirigente

Julia Scepanovic dirigente

Julia

Julia Scepanovic komt uit Belgrado, voormalig Joegoslavië.

Zij is de derde generatie musici in haar familie. In Belgrado heeft zij haar opleiding genoten aan de Muziek Faculteit van de Universiteit van de Kunsten en bekroonde haar opleiding met het diploma voor muziek theorie, piano en koor- en orkest directie.

Tijdens haar studie werd zij al uitgenodigd om in het Nationale Operahuis te komen dirigeren. Totdat ze afgestudeerd was, werkte ze daar al als koordirigent en als orkest- en koordocent in de muziekschool.

In 1992 is Julia naar Amsterdam gekomen waar zij al snel werd gevraagd om als dirigent en pianobegeleider te komen werken met diverse muziek-ensembles en solisten.

Van klassieke muziek, via musicals en soulmuziek tot aan de traditionele Slavische, Balkan en Zigeuner muziek heeft Julia haar kennis en interesse in Nederland steeds meer verbreed.

Met haar koren en ensembles in Nederland heeft ze honderden bijzondere en opmerkelijke producties en concerten gegeven, prijzen gewonnen en cd’s opgenomen.

Haar meest recente prestaties waren het dirigeren van een ingekorte versie van de opera Lohengrin (Wagner) met het ensemble van de Nederlandse Opera, solisten en mannenkoor, gastdocent aan de afdeling slavistiek van de UvA, jureren tijdens het Ouderen Songfestival, zangworkshops in de Artez Conservatorium van Zwolle en tijdens het BALK festival in de Doelen, Rotterdam.